Evinde rahatsızlanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edilen ve yapılan tetkikler sonrası eve gönderildikten kısa bir süre sonra hayatını kaybeden 10 yaşındaki Atlas Rüstemoğlu için Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde Adli Ölüm Tahkikat (AÖT) davası karara bağlandı.

DEVRİM DEMİR/ÖZEL HABER

Yargıç Şevket Gazi’nin okuduğu kararda, Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü hazır bulundu. Polis, 2019 yılında küçük Atlas’ın ölümüne ilişkin Adli Ölüm Tahkikatı (AÖT) dosyasını mahkemeye taşıdı. İlk duruşma ocak ayında Güzelyurt Kaza Mahkemesinde görüşüldü.

Duruşmada, Lefkoşa Devlet Hastanesinde o tarihte görevli Doktorlar tanık olarak çağrılmasına rağmen, Atlas Rüstemoğlu’nun ölümüne ilişkin sorumlu tutulan Asistan Hekim A.S, yurt dışında olduğu gerekçesi ile hiçbir duruşmaya katılmadı.

Mahkeme, 7 ay süren davada Asistan Hekim A.S.’nun Atlas Rüstemoğlu’nun ölümüne ilişkin ihmal yaptığı bulgusuna vardı, kararı bugün açıklandı.

MAHKEME: GEREKLİ İNCELEME YAPILSAYDI YAŞAMA ŞANSI VARDI
Kararı okuyan Yargıç Şevket Gazi, 10 yaşındaki Atlas Rüstemoğlu’nun ölümüne ilişkin açılan davada görevli doktorların şahadetine başvurulduğunu, 2 asistanın yurt dışında olduğu gerekçesi ile şahadetlerine başvurulamadığını kaydetti.

Gazi, Atlas Rüstemoğlu’nun iç kanama sonucu öldüğüne bulgu yaptıklarına dikkati çekti. Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz’in verdiği şahadete de değinen Yargıç Gazi, Atlas Rüstemoğlu ile ilgili sunulan ölüm raporu ve Türkiye’den gelen adli raporun daha derinlemesine inceleme yapılması gerektiğini söyledi.

Gazi, Atlas Rüstemoğlu’nun tedavisinde gerekli kontroller yapılmış olsaydı, taburcu edilmiş olmasaydı yaşama şansının olacağına dikkati çekerek Asistan Hekim A.S.’nun kontrollerde ‘İhmal’ yaptığı bulgusunu tespit ettiklerini kaydetti.

SUCUOĞLU İÇİN ‘İTHAMNAME’ EMRİ VERİLDİ…
Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Şevket Gazi, Asistan Hekim A.S. için Başsavcılığın ‘İthamname’ hazırlamasına emir verdi.

KIBRIS GERÇEK’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilerde, Atlas Rüstemoğlu’nun ölümüne ilişkin ihmalden yargılanması beklenen A. S’nun uzun zamandır yurt dışında olduğu, mart ayında 1 günlüğüne adaya gelerek ayrıldığı ve mahkeme tebliğlerine yanıt vermediği öğrenildi.

BÜTÜN AİLESİ MAHKEMEDEYDİ…
Çocuklarının beklenmedik ölümünü iki buçuk senedir kabullenmeyen ve dosyanın kapanmaması için büyük çaba sarf eden acılı anne ve baba da karar için mahkemedeydi. Oğullarının ölümü sonrası Türkiye’den raporu aylarca bekleyen ve gelmesi için de her yola başvuran aile, davanın takibini sonuna kadar yapacaklarını da söyledi.

https://kibrisgercek.com/atlas-rustemoglu-icin-mahkeme-olumunde-ihmale-bulgu-yapti/