Yetki belgesiz kaçak işçi çalıştıranlar ile merdiven altı emlakçılık yapanlara yönelik Ankara’da denetimler başladı. Denetimler neticesinde kaçak olarak bu işi yapan işletmeler ve yetkisiz olarak çalışanlar hakkında tespit tutanakları yapıldı ve gerekli mercilere iletildi.

Son dönemdeki kira ve ev fiyatlarındaki artış, kaçak emlakçıların sayısını da artırdı. Ankara’da bu nedenle kaçak emlakçı denetimi vardı. Kaçak olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen kişiler hakkında tutanaklar tutuldu.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası birimlerince yapılan denetimlerde eksik belgeli, sadece vergi kaydı olan veya yalnızca emlakçı tabelası ile kayıtsız, belgesiz iş yapan emlakçılara işlem yapıldı.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Ahmet Rıfat Yetkin de yaptığı açıklamada:

“Ankara genelinde gittiğimiz yerlerde tespit ettiğimiz kişilerle alakalalı gerekli mercilere başvurularımızı yaptık. Bunun yanında bizim denetimlerimizi haber alan bazı kişilerinde dükkânlarını kapatarak denetimden kurtulmaya çalıştıklarını fark ettik. Ancak dükkânı kapatmak bir fayda etmez. Biz yine tespitlerimizi yaparak ilgili makamlara bildiriyoruz… Yetki belgesiz kişiler merdiven altı diye tabir ettiğimiz kaçak emlakçılık işini bırakırlarsa ancak bizde onları takibimizden çıkarırız. Ya da gelsinler Meslek Odamıza kayıt olarak süreçlerini resmiyete döksünler. Yetki belgelerini alsınlar.

Özellikle Suriyeli, Iraklı yabancılar bu işe soyunmuşlar. Herhangi bir belgeleri yok. Benim esnafımın ekmeğine ortak oluyorlar. Bizler haksız kazancın her türlü karşısındayız. Emlakçılık sektörüne itibar kazandırmak ve halkımıza karşı güven unsuru oluşturmak için bütün tedbirlerimizi almalıyız.

Meslek Odamıza gelen tüm ihbarlardan anlıyoruz ki halkımızın şikâyet ettiği kişilerin yüzde 95’i kaçak emlakçılık yapan kişiler. Bu yüzden denetimlerimize daha sık ve gelen ihbarlar doğrultusunda devam ediyoruz. “

 

Ankara genelinde yapılan denetimler, aralıksız olarak devam ediyor. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası’nın ilgili birimlerince yapılan denetimler gösteriyor ki bu işi bilen, hakkıyla yapan, üzerinde emek veren ve de yetki belgesi sahibi olan kişiler dışında kimse emlakçılık yapamayacak, portföy satamayacak.

 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM)

KAÇAK EMLAKÇI İHBAR HATTI

 

0312 231 07 64

atem.org.tr adresimizden ve sosyal medya hesaplarımızdan Meslek Odamızın sıcak ve gülen yüzünü hizmetlerimizle birlikte harmanlayarak üyelerimize sunuyoruz.

ATEM LOGOSUNUN OLDUĞU HER YER HİZMETİN VE GÜVENİN ADIDIR…

 

Sosyal Medya Hesaplarımız

İnstgram      : ankaraatem

Facebook     : atemankara

Twitter         : atemankara