Ankara Kuaförler Güzellik Salonları ve Manikürcüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bülent Erdoğan, "Mesleğimize sahip çıkmak adına katılım gösteren tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerin gücüyle, birlik ve beraberlikle inşallah bu imtihandan başarıyla çıkacağız." dedi.

'BİZİ BİR CIMBIZA MAHKUM EDEMEYECEKSİNİZ'

Erdoğan'ın kısa giriş konuşmasının ardından İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın tarafından yapılan  basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Biz; 100 binden fazla güzellik salonu, 400 binin üzerinde, yüzde 99'u kadınlardan oluşan güzellik uzmanları adına haykırıyor ve diyoruz ki: Bizi bir cımbıza mahkum edemeyeceksiniz.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak verilen haklarımızı bir anda elimizden alamaz, emeğimizi çalamazsınız. Bu karara istinaden 400 binden fazla güzellik uzmanını, esnafı mağdur edemezsiniz. Bildiğiniz gibi, Danıştay 10. Dairesi; Türk Dermatoloji Derneği'nin açmış olduğu dava ile, Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalamış olduğu yönetmeliği hiçe sayarak, kullanma hakkı size bize ait olan epilasyon cihazlarını kullanımdan kaldırmaya karar verdi. Bu alınan karar, seansları devam eden müşterilerimizi mağdur etmiş ve yatırım yapan esnafımızı maddi çıkmaza sürüklemiştir. Şimdi sizlere soruyorum bu karar ile yaşanılan maddi kaybı ve milli servetin zararını kim ödeyecek, kim üstlenecek?

Bu karar; Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diplomalarımızı, eğitim haklarımızı, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu ile korunan esnaf ve sanatkar haklarımızı hiçe saymaktan başka birşey değildir. Şu iyi bilinmelidir ki; açılan bu davalar, sektörümüzden rant elde etmek isteyen kişilerin kolay yoldan para kazanma arzusunun yansımalarından başka bir şey değildir.

Şimdi bu davayı açan derneğin başkanına ve onu destekleyen üyelerine soruyorum; elinize epilasyon cihazı alıp kıl tüy işleriyle bizzat kendiniz mi uğraşacaksınız, yoksa kendi kliniklerinizde bizim gibi güzellik uzmanı arkadaşlarımızı kaçak yollarla çalıştırmaya devam mı edeceksiniz?

Bilinmelidir ki bizim mesleğimiz  başka bir mesleğin gözetimi altında yapılacak bir meslek değildir; güzellik uzmanı olan arkadaşlarımız da yetişmiş ara eleman değildir ve asla olmayacaktır.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gazi Meclisimizdeki tüm milletvekillerimiz, hakkımızın gasp edilmesine ve çoğu kadın olan 400 binden fazla uzmanımızın, sanatkarımızın mağdur edilmesine sessiz kalmayacak ve göz yummayacaktır, buna yürekten inanıyoruz. 

Bazı kişiler sektörümüzden rant elde edecek diye 400 binden fazla uzmanımızın işsiz kalacağı karanlık senaryoya, Türkiye'deki 400 bin kişiyi temsilen karşı çıktığımızı belirtiyoruz. 20 yıldır devam eden tüm saldırılara karşı çok yorulduk, artık bizleri koruyan bir yasanın çıkartılmasını talep ediyoruz."