5-13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara Haftası, Türk dünyasından sanatçıların da katılımlarıyla Kalecik'te konserler ve yöresel dans gösterileri eşliğinde şölen havasında kutlandı. Etkinlik, Ankara Kulübü Derneği organizasyonu, TİKA'nın destekleri ve Kalecik Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kalecik Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen geceye, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile Kalecik Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ve Kalecik Belediye Başkanı Av. Dr. Duhan Kalkan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ve Kalecikli vatandaş katıldı.

Etkinlikte, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "5-13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara Haftasını kutluyoruz. Mazlum dünyanın kalbi Ankara konserine hoş geldiniz. 5 Ekim'de Atatürk Ankara hemşehrisi oluyor, Hacı Bayram mahallesine kaydediliyor ve 5 dönem Ankara Milletvekili oluyor. Ankara, dişiyle tırnağıyla Başkent olmayı sonuna kadar hak eden bir şehir. Kalecik halkına, Kalecik Belediye Başkanı Sayın Duhan Kalkan'a, 5-13 Ekim'e sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Birbirinden değerli gruplar var, güzel bir konser olsun" diye konuştu.

Kalecik Belediye Başkanı Av. Dr. Duhan Kalkan ise, "Kültür Bakanlığımızın destekleriyle, Ankara Kulübü Derneği'nin düzenlediği etkinlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Belediyecilik sadece yol yapmak, su götürmek değil, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılması ve desteklenmesini de içermelidir. Uluslararası Kalecik Karası Festivalimiz, 2019'da 100 bin kişinin üzerinde bir katılımla gerçekleşti. Ayrıca Hasvak, Kızılay, Şeb-i Arus, gezen sinema, Kalecik Konağı açılışı ve etkinliklerini gerçekleştirdik. Atatürk, Kastamonu'ya geçerken Kalecik'ten geçmişti. 27 Aralık 1919'da Dikmen sırtlarında Atatürk'ü karşılayan Seymenlerden bir çoğu Kalecikliydi. Kırgızistan'ın Özgen şehriyle kardeş şehir olmuştuk. Orta Asya'dan gelen konuklarımıza tekrardan hoş geldiniz diyorum" açıklamalarını yaptı.

Konuşmalardan sonra Kırgızistan Arruke ve Nuska Dans Topluluğu, Karakalpakistan Aikulash Devlet Halk Dansları Topluluğu, Özbekistan Devlet Filarmoni Orkestrası Buhara Bölge Şubesi Mavrigi Topluluğu ve Ankara Kulübü Derneği Seymenleri gösteri yaptı.

Programın sonunda günün anısına teşekkür plaketleri takdim edildi, bol bol fotoğraf çekildi.